APK Keuring Lisse

Autobedrijf Reijerkerk al 28 jaar het vertrouwde voor uw APK keuring van Lisse !!!

APK: de periodieke autokeuring
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring. Deze keuring bevordert de verkeersveiligheid en helpt het milieu beschermen. Maar let op: APK is geen onderhoud !!

Elk jaar of om de twee jaar
Volgens de Wegenverkeerswet van 1994 moet je je personenauto, bedrijfsauto of aanhangwagen (met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kg) elk jaar of om de twee jaar laten keuren.

Vanaf het derde of vierde jaar
Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, én het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar. Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.

Controles blijven belangrijk
De APK keuring is natuurlijk een momentopname. De keuring geeft geen garantie dat je voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat je een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van je auto blijven dus belangrijk.

Deeltjesteller:
Per 1 juli 2022 is het verplicht om de personen en bedrijfswagens met een roetfilter te testen met een deeltjesteller. Vanzelfsprekend kunnen wij dit ook voor u doen en bent u dus ook met deze auto’s op het juiste adres

Weten tot wanneer u auto APK is gekeurd? check het hieronder ?


Bijna verlopen ? maak dan snel een online afspraak