APK

Autobedrijf Reijerkerk al 28 jaar het vertrouwde APK keuringsstation van Lisse !!!

APK: de periodieke autokeuring
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring. Deze keuring bevordert de verkeersveiligheid en helpt het milieu beschermen.

Elk jaar of om de twee jaar
Volgens de Wegenverkeerswet van 1994 moet je je personenauto, bedrijfsauto of aanhangwagen (met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kg) elk jaar of om de twee jaar laten keuren.

Vanaf het derde of vierde jaar
Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, én het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar. Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.

Controles blijven belangrijk
De APK is natuurlijk een momentopname. De keuring geeft geen garantie dat je voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat je een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van je auto blijven dus belangrijk.
Bel direct voor een afspraak of maak online een afspraak